Beküldve

Taxis vizsga 2018-ban is szükséges lesz, ha  taxiórával felszerelt személygépkocsival személyszállítási feladatokat szeretnénk vállalni.


A taxis vizsga követelményeit és a taxizás egyéb feltételeit a 176/2015 (VII. 7.) Korm. Rendelet határozza meg.

Jó hír a „régi motoros” taxis kollégáknak, hogy a rendelet 2018. januári módosítása 1 év haladékot adott a taxis továbbképzés elvégzésére. Tehát 2018. december 31.-ig van lehetőség a továbbképzési vizsgára, és így a meglévő taxis tevékenységi engedély megtartására.


A taxis vizsga követelményei egyébként 2018-ban is hasonló lesz, mint a korábbi években.

A taxis alapvizsgára jelentkezőknek továbbra is 2 db tesztlapot kell kitölteni (KRESZ és jogszabály ismeret), valamint szóbeli vizsgát kell tenni helyismereti jártasságból. Ezen kívül egy szabályos vezetési gyakorlatot is be kell mutatni a vizsgán.

A taxis továbbképzési vizsgán 2018-ban is csak a tesztlapokat kell kitölteni, nincs helyismereti jártassági és vezetési gyakorlati feladat.

2018-ban is lesz lehetőség kiegészítő taxis vizsgát letenni, ha már rendelkezünk személygépkocsis személyszállító (taxióra nélküli személyszállítás) végzettséggel. Ebben az esetben csak gyakorlati vezetésből kell vizsgázni.

 

 

Ki teheti le a taxis vizsgát 2018-ban?

 

2018-ban is bárki jelentkezhet taxis tanfolyamra és vizsgára, aki legalább 21 éves és rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, amely jogosítvány legalább 2 éves.

Igaz, hogy a taxizáshoz további feltételeknek is teljesülni kell (pl.: 2-es csoportú orvosi alkalmasság és PÁV II pszichológiai alkalmasság), de ezeket akár a tanfolyam ideje alatt, vagy utána is megszerezhetjük, mert vizsgázni nélkülük is lehet.

Várhatóan 2018-ban is vonzó szakma lesz a taxisé, mert minimális előfeltételekkel benevezhetünk a tanfolyamra, és a vizsga sem túl bonyolult, nincsenek teljesíthetetlen követelmények.


A Majsai Autósiskola 2018-ban is folyamatosan indít taxis vizsgára felkészítő tanfolyamot. Várjuk e népszerű szakmát választó jelentkezőket.

 

, ,

← Régebbi Újabb →