: : : Tanfolyami kategóriák : : :

Személygépkocsis személyszállító tanfolyam és vizsga

A személygépkocsis személyszállító tanfolyam és vizsga akciós ára most csak 67 900 Ft, amely összeg még a hatósági vizsgaigazolás kiállításának díját is tartalmazza.

Következő tanfolyam kezdődik: 2023.10.16
Jelentkezési határidő: 2023.10.10
Vizsga tervezett időpontja: 2023.11.02

személyszállító vizsga

Személyszállító tanfolyam - alapképzés

Személygépkocsis személyszállító tanfolyamot kell elvégezni, ha olyan személygépkocsival szeretnénk díj ellenében személyeket szállítani, amelybe taxiórát NEM szereltek.
Személygépkocsis személyszállító szolgáltatás elsősorban szálláshely-hasznosítási, idegenforgalmi, turisztikai, sport és kulturális rendezvényekhez kapcsolódóan végezhető, de erre a végzettségre van szükségük a sofőrszolgálatok munkatársainak is, vagy pl. a személygépkocsival rendszeresen munkásjáratokat üzemeltető vállalkozóknak. A tevékenység a Közlekedési Hatóság engedélyével végezhető.

Személygépkocsis személyszállító vizsgát 2-3 hetente szervezünk, a szakvizsgához szükséges tanfolyamok hetente folyamatosan indulnak.

A személygépkocsis személyszállító engedély taxi gépkocsira nem adható ki, és az személytaxi-szolgáltatás végzésére nem jogosít, viszont a személygépkocsis személyszállítói végzettséggel rendelkezők egyszerűsített vizsgával kiterjeszhetik a tevékenységi körüket taxivezetésre is. Erről bővebben a Taxi gépkocsivezető menüpontban lehet olvasni.


A személygépkocsis személyszállító tanfolyam gyakorlatilag megegyezik a taxivezetői tanfolyammal, a legfőbb különbség, hogy a személygépkocsis személyszállítók országos helyismereti vizsgát tesznek, és így a tevékenységi engedélyük az egész országra kiterjed.
A tanfolyam elvégzésének előfeltétele érvényes "B" kategóriás vezetői engedély. A tanfolyamhoz ugyan nem szükséges, de a tevékenységet csak eü. 2. csop. orvosi alkalmasságival és PÁV II. alkalmassági vizsgálat után lehet végezni.

Vizsgatárgyak:

  • Közlekedési ismeretek, vezetéselmélet, hibaelhárítás (50 kérdéses tesztlap 7 hibapont lehetőséggel)
  • Személyszállító szerződési feltételek, személyszállításra vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció ( 25 kérdéses tesztlap 5 hibapont lehetőséggel)
  • Helyismereti jártasság, országos idegenforgalmi ismeretek, fedélzeti navigációs eszközök (szóbeli vizsga)
  • Járművezetési gyakorlati vezetés

Személygépkocsis személyszállító tanfolyam - továbbképzés

A személyszállítói alapvizsgával rendelkező gépkocsivezetőknek 5 évente továbbképzésen kell résztvenniük, és sikeresen vizsgázniuk, hogy a személygépkocsis személyszállítói végzettségük újabb 5 évig érvényes maradjon.

Személygépkocsis személyszállítói tanfolyam ára: 26 500 Ft

Személygépkocsis személyszállítói vizsgadíjak összesen: 9 200 Ft

Személyszállítói igazolvány kiállításának díja: 2 500 Ft

Aki a tevékenységet saját vállalkozás keretében szeretné végezni, annak a taxis és személygépkocsis személyszállító-vállalkozói tanfolyamot is el kell végeznie. Erről bővebben a bal oldali menüsorban található Taxis vállalkozó menüpontban olvashatunk.

A kategória - korlátozás nélkül
A1 kategória - max. 125 cm3 / 11 kW
A2 kategória - max. 35 kW
AM kategória - max. 50 cm3
B kategória - személygépkocsi
BE - szgk. nehéz pótkocsival
C jogosítvány - Tehergépkocsi
CE jogosítvány - Nehéz pótkocsi
D jogosítvány - Autóbusz
Jogosítványos gyakorló vezetés
Könnyű és Nehézgépkezlő
Targonca jogosítvány
Emelőgépkezelő tanfolyam
Gépkezelői hatósági vizsga
Taxi gépkocsivezető
Személygépkocsis személyszállító
GKI Tehergépkocsi jogosítvány
GKI Autóbusz jogosítvány
Taxis vállalkozó
Árufuvarozó vállalkozó
Autóbuszos vállalkozó
ADR
TIR
TIR Autóbusz
x
Ez a weboldal cookie-kat használ. További infórmációt találhat itt. Értem.