Targonca jogosítvány honosítása

Beküldve

Targonca jogosítvány honosítása-Majsai AutósiskolaTargonca jogosítvány honosítása jelenleg nem megoldható Magyarországon, bárhol szereztük is azt külföldön. Hogy ennek mi lehet az oka? Talán a legegyszerűbb válasz, hogy jelen cikk megírásakor még nem létezik olyan jogszabály, amely lehetővé tenné a honosítást.

Honosítani szakmai végzettségeket szoktak, ezért az igazi ok feltételezhetően az, hogy itthon OKJ-s targonca tanfolyamot kell elvégezni ahhoz, hogy targoncázhassunk. Na és, mondhatnánk, ettől többet ér a magyar targoncavezetői engedély, mint a külföldi? A válasz igen, mert ezáltal nem csak egy targonca jogosítványunk van. hanem szakmai végzettségünk is, ami például azzal is együtt jár, hogy targoncavezetői alapbérünknek el kell érnie a 2017.-től jelentősen megemelt bérminimumot.

Külföldi országokban nem jellemző az országos érvényű targonca vizsga. A külföldi targonca jogosítványokat általában csak egy adott helyi üzemben használhatjuk. Van ugyan olyan külföldi targonca jogosítvány, amelyet abban az országban bárhol elfogadnak, de akkor is csak hatósági vizsgához kötött a megszerzése, nincs szakmásítva, így nem lehet érvényes nálunk.

 

Honosítás helyett mit tehetünk?

 

Ha itthon is targoncázni szeretnénk, akkor el kell végezni egy OKJ-s targonca tanfolyamot, meg kell szerezni az OKJ-s Targoncavezető bizonyítványt, és még  hatósági vizsgán is részt kell vennünk ahhoz, hogy a targoncavezetői szakmát gyakorolhassuk. A megfelelő targonca iskola kiválasztásával meglehetősen gyorsan hozzájuthatunk a szükséges engedélyhez.

 

Magyar targonca jogosítvány külföldön

 

Jó hír, hogy a magyar targoncavezetői engedélyeket általában elfogadják a külföldi országokban, de legalábbis tiltó jogszabályok nem léteznek. Az elfogadás esélyét jelentősen megnövelhetjük, ha az OKJ-s Targoncavezető bizonyítványunk  mellé Europass bizonyítvány kiegészítőt is viszünk magunkkal. Az Europass bizonyítvány kiegészítőt kérhetjük angol, német, francia, spanyol, stb. nyelveken, attól függően, hogy milyen földrajzi területen szeretnénk érvényesülni.

Mindebben segítségünkre lehet a Majsai Autósiskola, ahol kedvezményes áron juthatunk hozzá a szükséges engedélyekhez.

 

 

 

 

 

 

, ,

Megjegyzések

Ehhez a cikkhez nem fűzhető megjegyzés.

← Régebbi Újabb →