: : : Tanfolyami kategóriák : : :

Targoncavezetői tanfolyam, targoncavezető vizsga, targonca jogosítványA targoncavezetői tanfolyam jelentkezési lapja innen letölthető.

Következő tanfolyam kezdődik: 2016-01-05

Jelentkezési határidő: 2015-12-11

Vizsga várható időpontja: 2016-01-29     

Kezdő részlet csak 20.000 Ft Kattints az árakra

A 2009. szeptember 01.-én megjelent 40/2009 (VIII.31.) KHEM rendelet újraszabályozta a targoncavezetői tanfolyamot is. Fontosabb változás, hogy a korábbi szabályozástól eltérően a targoncákat már csak háromféle gépcsoportba sorolja. Ezzel jelentősen csökkenthető a típusvizsgák száma, mert egy adott targonca-gépcsoportra megszerzett gépkezelői jogosítvány a gépcsoporton belül megtalálható összes gép kezelését engedélyezi. Például korábban a targoncavezetőnek külön kellett gyakorlati vizsgát tenni elektromos targonca, dízel targonca, gázüzemű targonca, magasemelő targonca, szállító targonca, oldalvillás targonca, stb. típusokra. A mostani rendelkezés szerinti három csoport, vezetőüléses targonca, vezetőállásos targonca és gyalogkíséretű targonca lefedi a targoncák összes fajtáját, függetlenül a meghajtástól, vagy a teheremelő képességétől.


A régebben megszerzett építőgépkezelő jogosítvány az emelő-és rakodógépek tekintetében 2015.december 31.-ig jogosít a bejegyzett géptípusok kezelésére.

A Rendelet értelmében az emelőgépek, köztük a targoncák esetében is, a gép jogszerű kezeléséhez nem elég a gépkezelői jogosítvány megszerzése, hanem az Országos Képzési Jegyzékben ( OKJ ) szereplő, a gépcsoporthoz tartozó, állam által elismert szakképesítő vizsgát is le kell tenni.A megfelelő OKJ-s végzettség megléte, vagy megszerzése esetén a gépkezelői, targoncavezető vizsgán csak gyakorlatból kell vizsgázni, a hallgató mentesül az elméleti (szóbeli) vizsgák alól.

A gyakorlati vizsgához elfogadható OKJ-s végzettségek:

  • Nehézgépkezelő
  • Könnyűgépkezelő
  • Emelőgépkezelő
  • Targoncavezető


A tanfolyamok és vizsgák árai.

Az árak minden esetben tartalmazzák a tanfolyami díjakat, az ügyintézési és regisztrációs költségeket, a vizsgadíjakat és a vizsgaszervezéssel kapcsolatban felmerülő költségeket, valamint a bizonyítvány és/vagy jogosítvány kiállítás díját.
Targoncavezető vizsga ára megfelelő OKJ-s végzettség megléte esetén már elérhető

23.200.-Ft-tól.

Szakképesítő (OKJ-s) Targoncavezető tanfolyam és vizsga (bizonyítvány)
  • Tanfolyam: 48.000.-Ft
  • Vizsgadíj: 22.600.-Ft


Gépcsoportvizsgák (jogosítvány) díjai:
  • Egyféle gépcsoport: 23.300-Ft (pl. vezetőüléses targonca)
  • Kétféle gépcsoport: 30.300 Ft (pl.vezetőüléses és vezetőállásos targonca)
  • Háromféle gépcsoport: 37.300 Ft (vezetőüléses, vezetőállásos és gyalogkíséretű targoncák)
e-mail: info@jogositvanyok.hu
Telefon: (1) 357 4773; (1) 280 5327


Hétvégén is hívható telefon: 06-20-944-9114


Kezdőlap      Tanfolyamkezdések      Elérhetőség