Targonca vizsga kérdések

Beküldve

A targonca vizsga kérdések nem nehezek, különösen akkor, ha a megfelelő körülmények és támogatás, szakmai háttér mellett tud felkészülni rájuk. Targoncavezetői engedély megszerzése ugyanis mindenkinek szükséges, aki targoncán szeretne dolgozni. 

Ráadásul a régi fajta építőgépkezelő jogosítványok emelő-és rakodógépekre csak 2016. június 30.-ig voltak érvényesek, ezt követően új vizsgát kell letenni.

 

Ebben a posztban vázoljuk, milyen vizsgát kell elvégezni a targoncavezetői engedélyhez, illetve segítséget nyújtunk abban is, hol lehet a leggyorsabban és legmegbízhatóbban tájékozódni a targonca vizsga kérdésekről.


targonca vizsga kérdések nem nehezek, a Majsai Autósiskola targonca tanfolyamán bárki megtanulhatja 

Targonca vizsga kérdések – az OKJ-s tanfolyam

 

A targoncavezető OKJ-s tanfolyamot elvégezve olyan, államilag elismert képesítéshez jutunk, amivel bárhol vállalhatunk munkát. A jó hír, hogy semmilyen különösebb előfeltétel vagy végzettség nem szükséges a tanfolyamhoz, gyakorlatilag bárki nekivághat, aki:

 

-         a targoncavezetői vizsgáig betölti a 18. életévét

-         orvosilag alkalmas (ezt a jelentkezési lapon kell igazolni, de mi is segítünk elvégeztetni)

-         legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezik

 

A jogosítvány megszerzéséhez az OKJ-s targoncavezetői tanfolyamot is el kell végezni, ezt több törvény is szabályozza, ezek között szerepel a 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet is, amely a vizsgakövetelményekről szól, illetve a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről, ami a tanfolyam és a vizsga szervezését szabályozza.

 

Targonca vizsga kérdések kidolgozva

 

A gyakorlati rész esetében sem a gyakorláshoz, sem a vizsgához nem kell saját gépet biztosítania a résztvevőnek, a Majsai Autósiskola ezt biztosítja.

 

Ami az elméletet illeti (és itt elértünk e cikk témájához), már az oktatás során

minden hallgató megkapja a kidolgozott szóbeli vizsgakérdéseket, ami jelentősen megkönnyíti a felkészülést.

 

A tanfolyamok hétközben és hétvégén zajlanak, a gyakorlati foglalkozások mindig hétvégén vannak.

 

Targoncavezetői tanfolyam ára

 

A targoncavezetői tanfolyam kezdőrészlete 20.000 Ft, ekkora összeg befizetésével már el is lehet kezdeni a tanulást, ami elméleti és gyakorlati részből áll.

 

A hatósági gyakorlati vizsga árai (megfelelő OKJ-s végzettség megléte esetén)

 

-         Egyféle targonca gépcsoportra: 34.200 Ft (pl. vezetőüléses targonca)

-         Kétféle targonca gépcsoportra: 41.200 Ft (pl. vezetőüléses és gyalogkíséretű)

-         Mindhárom targonca gépcsoportra: 48.200 Ft (vezetőüléses, vezetőállásos és gyalogkíséretű)

 

Az OKJ-s targoncavezetői tanfolyam és vizsga ára

 

-         Tanfolyam: 48.000 Ft

-         Vizsgadíj: 22.600 Ft

 

Természetesen kedvezményeket is adunk, a hatósági vizsga listaárából például 11.000 forintot, amennyiben az OKJ-s targoncavezetői bizonyítványt és a gépkezelői jogosítványt együtt szerzi meg.

 

A targonca vizsga menete

 

A tanfolyamon az elméleti és gyakorlati órák aránya 40-60 százalék, ez egy 90 órás tanfolyamra lefordítva 54 óra gyakorlatot és 36 óra elméletet jelent. A vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll.

 

Első lépésben egy kihúzott tételt kell elméletben és gyakorlatban is megoldani. A felkészülésre adott, mintegy 10 perc után először szóban kell válaszolni a kérdésre, majd a gyakorlatban elvégezni a feladatot.

 

A szóbeli tételen két kérdés szerepel, ezekre kell helyesen válaszolni. Összesen 36 ilyen vizsgatétel van, azaz 72 kérdésből kell felkészülni, de ebben (mint a cikk elején említettük) teljes körű segítséget nyújtunk.

 

További segítség, hogy maga a képzés is a vizsgakérdések alapján épül fel, tehát célirányos oktatás folyik.

 

Visszatérve a vizsgához, annak lényege, hogy egyfelől a tanuló bizonyítsa, birtokában van a gépkezelés elméleti és gyakorlati kezelésének, másfelől képes megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat.

 

A vizsgabizottság összesen négy jegyet ad (két-két elméleti és gyakorlatit a modulra és az OKJ-vizsgára), ezek az iskolában ismert módon 1-től 5-ig terjednek.

 

(Fotó: pixabay.com/terimakashi0)

 

https://pixabay.com/hu/users/terimakasih0-624267/

 

, ,

Megjegyzések

Ehhez a cikkhez nem fűzhető megjegyzés.

← Régebbi Újabb →