Beküldve

Irodánk 2020.05.08.-tól rövidített nyitva tartással újra üzemel.

Nyitvatartás hétköznapokon 12:00-16:00-ig.

 

Tanfolyaminkra lehet jelentkezni személyes beíratkozással, vagy akár online is.

 

Jelentkezési információk: 06 20 944 9114      info@majsai.hu

 

A tanfolyamok elméleti részét jelenleg csak távoktatásos formában tudjuk megoldani, a tantermi képzés még tiltott, ahogy a vizsgáztatás is.

 

Most érdemes elkezdeni, mert a kijárási korlátozás miatt megnövekedett szabadidőt hasznosan lehet eltölteni, és a vizsgáztatási tilalom elmúltával azonnal lehet jelentkezni a vizsgára.

 

 

 

 

Beküldve

Taxis vizsga 2018-ban is szükséges lesz, ha  taxiórával felszerelt személygépkocsival személyszállítási feladatokat szeretnénk vállalni.


A taxis vizsga követelményeit és a taxizás egyéb feltételeit a 176/2015 (VII. 7.) Korm. Rendelet határozza meg.

Jó hír a „régi motoros” taxis kollégáknak, hogy a rendelet 2018. januári módosítása 1 év haladékot adott a taxis továbbképzés elvégzésére. Tehát 2018. december 31.-ig van lehetőség a továbbképzési vizsgára, és így a meglévő taxis tevékenységi engedély megtartására.


A taxis vizsga követelményei egyébként 2018-ban is hasonló lesz, mint a korábbi években.

A taxis alapvizsgára jelentkezőknek továbbra is 2 db tesztlapot kell kitölteni (KRESZ és jogszabály ismeret), valamint szóbeli vizsgát kell tenni helyismereti jártasságból. Ezen kívül egy szabályos vezetési gyakorlatot is be kell mutatni a vizsgán.

A taxis továbbképzési vizsgán 2018-ban is csak a tesztlapokat kell kitölteni, nincs helyismereti jártassági és vezetési gyakorlati feladat.

2018-ban is lesz lehetőség kiegészítő taxis vizsgát letenni, ha már rendelkezünk személygépkocsis személyszállító (taxióra nélküli személyszállítás) végzettséggel. Ebben az esetben csak gyakorlati vezetésből kell vizsgázni.

 

 

Ki teheti le a taxis vizsgát 2018-ban?

 

2018-ban is bárki jelentkezhet taxis tanfolyamra és vizsgára, aki legalább 21 éves és rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, amely jogosítvány legalább 2 éves.

Igaz, hogy a taxizáshoz további feltételeknek is teljesülni kell (pl.: 2-es csoportú orvosi alkalmasság és PÁV II pszichológiai alkalmasság), de ezeket akár a tanfolyam ideje alatt, vagy utána is megszerezhetjük, mert vizsgázni nélkülük is lehet.

Várhatóan 2018-ban is vonzó szakma lesz a taxisé, mert minimális előfeltételekkel benevezhetünk a tanfolyamra, és a vizsga sem túl bonyolult, nincsenek teljesíthetetlen követelmények.


A Majsai Autósiskola 2018-ban is folyamatosan indít taxis vizsgára felkészítő tanfolyamot. Várjuk e népszerű szakmát választó jelentkezőket.

 

, ,

Beküldve

A Taxis továbbképzés 2018 -ban is nagyüzemben folytatódik, mert sok taxis kollégának nem sikerült év végéig letenni a megújító vizsgát. Na nem azért, mert olyan magas a követelményszint, hogy ne tudnák teljesíteni.

Az igazi ok, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyták a jelentkezést, és ezért már csak 2018. év elején tudnak vizsgázni. Tetézi ezt még az is, hogy a Közlekedési Hatóság 2017 -ben  a taxis vizsgára jelentkezés határidejét 8 napról 14 napra módosította.

 A probléma a régi „motoros” taxi gépkocsivezetőket érinti, mert a 176/2015.(VII.7.) Korm.rendelet nekik szabott 2017. év végéig határidőt a taxis tevékenységi engedélyük megújítására. Ha nem vizsgáznak le, akkor 2018 -ban nem taxizhatnak.  

Mivel a taxis vizsgát szervező képzőszervek, Autósiskolák általában karácsony előtt már bezárnak, téli szünetet tartanak, ezért aki még karácsony előtt vizsgázni akart, annak már november végén, vagy legkésőbb december első napjaiban jelentkeznie kellett (volna) a vizsgára.

Ezt fokozhatjuk még azzal is, hogy december az egyik „legerősebb” hónap a taxisofőrök életében, kinek van ideje ilyenkor taxis továbbképzésre járni és vizsgázni.     

 

Taxis továbbképzés 2018. Lesz megoldás?

2018. év eleje izgalmas lesz a taxis továbbképzésre jelentkezőknek, mert a probléma itt már zsebet érintő lesz, mindenki igyekszik majd gyorsan letenni a vizsgát.

A taxis vizsgát szervező képzőszervek is izgulhatnak, hogy tudják-e állni a rohamot. Habár a vizsga szabályzat nem határozza meg egy adott vizsgán a vizsga létszám maximumát, de azért ennek vannak fizikai korlátai.

Megoldás lehetne, ha a Korm.rendeletet módosítanák, és a határidőt mondjuk 2018. június 1.-ig meghosszabbítanák.

Volt már erre példa, mert korábban a taxisokéhoz hasonló helyzetben voltak a gépkezelők is. Nekik a régi fajta gépkezelői jogosítványukat kellett volna megújítani, de miután ezt csak részben tudták határidőre megvalósítani, ezért rendelet módosítással kaptak még fél év haladékot.

Van remény erre a kedvező fordulatra, mert jelen cikk írásakor a Nemzeti Jogszabálytárban a 176/2015.(VII.7.) Korm.rendelet mellett megjelent a Felkiáltó Jel, amely arra utal, hogy a jogszabály 2018.-ban módosulni fog.

 

Taxis továbbképzés 2018, tantárgyak és követelmények

A taxis továbbképzés tantárgyai és követelmény szintje várhatóan nem fog módosulni 2018.-ban.

Továbbra is egy KRESZ tesztlapot és egy jogszabályismereti tesztlapot kell kitölteni. A KRESZ tesztlap 50 db kérdést tartalmaz és 7 pontot lehet hibázni. A jogszabályismeret 25 db kérdést tartalmaz és 5 pont a hibalehetőség.

Figyelem! A közlekedésben eltöltött több évnyi idő nem azonos a KRESZ szabályok maradéktalan ismeretével 2018.-ban sem.

A taxis továbbképzési vizsga sikere attól is függ, hogy mennyit és milyen tananyagból tanulunk. A felkészítés minősége sem egyforma, ezért érdemes alaposan körülnézni a taxis tanfolyamra jelentkezés előtt.

, ,

Beküldve

A targoncavezető tanfolyam évek óta az OKJ-s képzések toplistáján található.

A 2017. év felét éppen csak elhagytuk, de már most látható, hogy töretlen a népszerűsége, várhatóan ebben az évben is első lesz. Magasan veri a mezőnyt, a második helyezett Emelőgépkezelő tanfolyamra is csak fele annyian jelentkeztek.

Miért ilyen sikeres ez a képzés? A cikkben megtaláljuk a választ.

 

Targoncavezető munkakör, mint hiányszakma

 

A targoncavezető ma az egyik legkeresettebb szakma Magyarországon. Szinte nincs olyan cég, amely tevékenysége során valamilyen formában ne kapcsolódna a gépi anyagmozgatáshoz. Keresik is a targoncásokat nagyon. Az álláshírdető portálokon százával találhatunk targoncás álláskínálatot.

Aki ügyes, az könnyedén kihasználhatja a túlkínálati helyzetet, és kedvére válogathat a targoncás állásajánlatok közül.

 

Targoncavezető tanfolyam, a gyorsan elvégezhető tanfolyam

 

A targoncavezető tanfolyam sikerének az egyik titka, hogy átfutási ideje általában csak néhány hét, legfeljebb 1 hónap. A 60 órás tanfolyam ilyen rövid idő alatt teljesíthető, és máris kezünkben lehet a targonca jogosítvány a targoncavezető munkakör betöltéséhez.

 

Targoncavezető tanfolyam  megfizethető áron

 

A gyorsan elvégezhető targoncavezető tanfolyamok ára olyan szinten van, hogy bárki részére elérhető. A viszonylag kis befektetés rövid idő alatt megtérül, és nagy hozamot ígér.

Nem ritka az sem, hogy az alkalmazó cég átvállalja a tanfolyam díját csak azért, hogy magánál tarthassa a targoncavezetőket.

A targoncavezető tanfolyamot elvégzőknek már a kezdő fizetése is magas, mert államilag elismert szakképesítésük garantálja a szakmunkás bérminimumot.

Aki még ezzel sem elégszik meg, és kellően bátor ahhoz, hogy külföldön vállaljon munkát, az a hazai fizetésének a többszörösét is megkeresheti.

 

 

Targoncavezető tanfolyam  minimális előfeltételekkel

 

A targoncavezető tanfolyam  elvégzését nem kötik különleges képességekhez. Aki egészségügyileg alkalmas, és megvan az alapfokú iskolai végzettsége, az már részt is vehet az OKJ-s tanfolyamon.

 

Nem véletlen tehát, hogy ennyire népszerű a targoncavezető tanfolyam. Sokan felismerték, hogy gyorsan és könnyedén egy olyan végzettséget szerezhetnek, amellyel garantált az elhelyezkedés, sőt igencsak megbecsülik a munkaadók itthon és külföldön egyaránt.

A következő linkeken bővebb leírások találhatók targoncavezető tanfolyamokról:

 

, ,

Beküldve

​E kategóriás jogosítvánnyal milyen járművet vezethetünk? Ha feltesszük ezt a kérdést, akkor tízből kilencen biztos rávágják, hogy nehézpótkocsit. Márpedig az E kategóriás jogosítvány nem létezik. Vizsgáljunk meg egy jogosítványt, és rögtön látható, hogy nincs benne E kategória. Helyette olyat látni, hogy CE kategória, BE kategória, DE kategória.

E kategória, vagy CE kategória,  melyik a helyes, és miért kell ezzel a kérdéssel foglalkozni? A cikkből kiderül a válasz.

 

E kategóriás jogosítványt szeretnék…

Nem az amatőr nyelvészkedés kedvéért, csak a félreértések elkerülése miatt célszerű ezt a kérdést helyre tenni.

Tételezzük fel, hogy személygépkocsira érvényes jogosítványunkat szeretnénk bővíteni teherautóra és nehézpótkocsira, ezért nézegetjük az autósiskolák ajánlatait. A hírdetésekben megtaláljuk a CE kategóriás jogosítvány kedvező árát. Laikusként úgy is gondolhatnánk, hogy a C kategória (teherautó) és az E kategória (nehézpótkocsi) együtt ilyen olcsó, pedig ebben az esetben a CE kategória csak a nehézpótkocsit jelenti.

 

Jogosítvány kategóriák

A gépjárművek, habár működési elvük hasonló, vezethetőség szempontjából nagy különbségeket mutatnak. Legjellemzőbb vezetési tulajdonságaik alapján kategóriákba sorolják ezeket, és a jogosítvány megszerzésekor tulajdonképpen ezekre a kategóriákra vizsgázunk.  Könnyen beláthatjuk, hogy másfajta vezetési tudást igényel egy gyors, fürge, fordulékony, viszonylag kis méretű személygépkocsi, amelyet B kategóriás jogosítvánnyal vezethetünk, mint egy nagytestű, lomha, nehéz  teherautó, amelyhez már C kategória szükséges. Ami közös bennük, hogy saját erőforrásuk van, amelynek segítségével önálló mozgásra képesek.

Nem így a pótkocsi, amelynek nincs saját erőforrása, ezért mozgásra csak akkor képes, ha valamilyen gépjárműhöz hozzákapcsolva vontatjuk. (Kivéve, ha legurítjuk egy hegyről, de oda is előbb fel kell vontatni). Ahogy a pótkocsit hozzákötjük a vontató járműhöz, úgy az E kategóriát is hozzá kell kötnünk ahhoz a jogosítvány kategóriához, amellyel a vontató járművet vezethetjük. Az E kategória nem más, mint egy alkategória, amelyet mindig hozzárendelünk egy fő kategóriához.

Ha a vontató jármű teherautó, akkor a járműszerelvényt CE kategóriás jogosítvánnyal vezethetjük. Ha a vontató jármű személygépkocsi, akkor a hozzá kapcsolt nehézpótkocsit BE kategóriás jogosítvánnyal húzhatjuk, és ha a vontató jármű autóbusz, akkor DE kategóriáról beszélünk.

A pótkocsikat megengedett össztömegük alapján könnyű, vagy nehézpótkocsinak nevezzük. A határ 750 kg, eddig a súlyhatárig a pótkocsi könnyű, e felett pedig nehézpótkocsi. A könnyű pótkocsi vontatásához nem kell jogosítvány kategóriát bővíteni, az E kategóriás jogosítvány (BE, CE, DE) csak a nehézpótkocsi vontatásához szükséges.

 

CE kategóriás jogosítvány, az univerzális E kategória

 

A CE kategóriás jogosítvány kártyás hasonlattal élve übereli a BE és a DE kategóriát, ezért nevezhetjük univerzális E kategóriának.

Ez azt jelenti, ha már van egy B, C, D kategóriás jogosítványunk, tehát jogosultak vagyunk személygépkocsi, teherautó, autóbusz vezetésére, és ezekkel a járművekkel nehézpótkocsit szeretnénk vontatni, akkor csak egy CE kategóriás tanfolyamra kell beíratkoznunk. A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsgák után a jogosítványunkba nem csak a CE, hanem a BE és a DE kategória is bejegyzésre kerül.,

← Régebbi Újabb →